10 let činnosti Ewimar - vývoj nabídky

09-12-2021

Ewimarovo 10. výročí je skvělý čas se na chvíli zastavit a shrnout, co jsme zatím udělali. Naše úspěchy jsou výsledkem důsledné a systematické práce. Díky nasazení, píli a kreativitě týmu jsme úspěšně dokončili mnoho náročných projektů. Vraťme se ale na začátek vývoje nabídky. Kde jsme začali...?

Prvním krokem ve vývoji společnosti bylo základní zabezpečení Video PAL. Naším prvním chráničem videostop byl SUG-2, který má nejjednodušší způsob instalace, který spočívá v přeříznutí koaxiálního kabelu, odstranění izolace a připojení kabelů ke šroubovým svorkám a jeho žlutozelený kabel je určen k vybití zátěže do zem.

Postupně byly vytvořeny dvojité ochrany SUG-6, integrované s video a napájecí cestou. Náboj protékající vodičem je zachycován a posílán do země ve 3 po sobě jdoucích stupních, aby se snížil na úroveň, která je bezpečná pro připojená zařízení.

Dalším milníkem firmy Ewimar byla vícekanálová zařízení v podobě Rack panelu, např. LKTO-16R, tedy panely chránící video stopy, které usnadnily organizaci kabelů v instalaci. Elektronická deska má 3-stupňovou ochranu, která dlouhodobě chrání přijímací zařízení proti účinkům přepětí, blesku a vysokonapěťové aplikace. Přední část panelu má BNC výstupy, sloužící k připojení přijímacích zařízení, jako jsou monitory, DVR nebo maticové přepínače. Jednotlivé kanály panelu jsou od sebe zcela odděleny, což umožňuje bezproblémové připojení optických nebo galvanických oddělovačů.

Postupem času byly panely obohaceny o funkci distribuce napájení FPS – vestavěný rozvaděč napájení kamery dokáže napájet nezávisle až 16 kamer. Modul je vybaven ochranou proti zkratu nebo přepětí. S pokrokem technologie jsme dosáhli rozvoje bezdrátového přenosu Video AV-Link. Tato zařízení byla určena pro audio/video rádiový přenos ve frekvenčním pásmu 5,8 GHz. Jsou určeny pro uzavřené televizní systémy za účelem přenosu obrazu z kamer do záznamových zařízení, maticových přepínačů nebo monitorů. Díky využití bezdrátového přenosu usnadnily rozšiřování stávajících instalací, kde nebyly technické podmínky pro pokládku kabelů, a snížily náklady na výstavbu systému kvůli nedostatku nákladných instalačních prací. Vestavěné směrové antény zajišťovaly rádiový dosah až 2500 m. Postupem času byla tato zařízení nahrazena novějšími modely, které podporují nejnovější Video standardy.

Rozvoj odvětví znamenal, že se na trhu začala objevovat řešení založená na IP zařízeních. Paketový přenos dat byl zaměřen na zefektivnění zpracování dat v „cloudu“. Nabídka Ewimar zahrnuje jedno i vícekanálová zařízení, díky kterým je lze použít v jednoduchých i složitých LAN a IP-CCTV instalacích, chránících kamery, přepínače a rekordéry před poškozením. Pro zajištění co nejvyššího stupně ochrany byly použity pojistky MOSFET s mimořádně rychlou dobou odpojení chráněných obvodů.

Předem vyrobené individuální chrániče řady PTF-1-ECO - ekonomická ochrana pro průmyslové IP kamery instalované uvnitř místností. Chránily před účinky přepětí indukovaného v LAN kabelech při výboji blesku a také před vandalismem. Zařízení bylo použito s kabeláží kategorie 5, 5e a 6 se zachováním rychlosti připojení ve standardu 100Base-T. Ochrana měla 2-stupňovou ochranu proti indukci přepětí uvnitř přenosových párů a potenciálů proti zemi. Zvýšení napětí nad 150V vůči zemi způsobilo vybití přebytku napětí přes zemnící vodič. V současné době je produkt nahrazen PTF-51-ECO / PoE.

Vývojem systémů a rozmanitostí jejich instalace bylo nutné vytvořit efektivnější řešení, a proto se objevily tři řady ochranných zařízení ECO / PRO / EXT s různou účinností. To umožňuje flexibilní a individuální výběr produktů pro jednotlivá místa instalace při zachování stejných rozměrů a vzhledu. Více o rozdílech mezi účinností chráničů najdete v naší znalostní bázi:

https://ewimar.com/webpage/differences-between-the-effectiveness-of-surge-arresters.html. Zároveň byl vyvinut koncept vícekanálových zařízení na bázi 4kanálových modulů, díky nimž vznikly připojovací panely s přepěťovou ochranou pro Rackové skříně, pohodlné a konfigurovatelné.

V důsledku rozvoje produktové nabídky došlo k obohacení modulů ochrany LAN o Funkce distribuce napájení PoE, vytvoření nové řady InPoE. Jedná se o prvotřídní bezpečnostní funkce, které poskytují velmi vysokou úroveň ochrany při distribuci energie ze samostatného napájecího zdroje, bez potřeby PoE switche.

Během posledních let činnosti náš tým nasbíral potřebné zkušenosti k intenzivní práci na chráničích pro instalace Gigabit Ethernet 1000Base-T a 1000Base-TX, která skončila vytvořením nejúčinnějších LAN chráničů v celé nabídce Ewimar. Vícevrstvá DPS, optimální parametry stopy s dokonalým vedením jednotlivých párů a laděním impedance při výrobě umožnily eliminovat mnoho faktorů ovlivňujících zhoršování kvality přenosu signálu. Zařízení mají vynikající parametry nárazu, minimální přeslechy mezi páry a nízký útlum, což jim umožnilo plně kvalifikovat jako kategorii 6 (4x 250MHz).

O výsledky společnosti jsme se zasloužili s nenahraditelným týmem a obchodními partnery. Během posledních 10 let jsme často reagovali na potřeby zákazníků a vytvářeli produkty na zakázku, které se staly trvalou součástí nabídky, např. převodníky protokolu PTZ.

Všem upřímně děkujeme za dosavadní spolupráci. Rádi bychom zdůraznili že posledních 10 let pro nás bylo mimořádně vývojových a cenných.

Přejeme sobě i vám další desetiletí úspěšné spolupráce.