Hvorfor bør du bruke beskyttelsesutstyr?

16-02-2024

Bruken av overspenningsvern er viktig av mange grunner, men en av de viktigste er å sikre stabiliteten til det beskyttede systemet. Dette påvirker både sikkerheten til installasjonen og dens brukere, samt driftskostnadene (lenke). Skader som følge av overspenninger dekkes ikke av garantien til produsenter av elektroniske enheter, noe som resulterer i ekstra kostnader knyttet til utskifting og remontering. Vi merker at flere og flere kunder merker fordelene ved å bruke beskyttelsesanordninger, som reduserer antall reparasjoner som følge av for eksempel lynutladninger eller induksjon av elektromagnetiske pulser i kabler. Det er verdt å nevne beskyttelsesanordninger for industriell automatisering (lenke), som begrenser risikoen for uplanlagte avbrudd i driften av maskineri. Ved slike avbrudd har vi ikke bare å gjøre med kostnadene ved utskifting av kontrollenheter, men også med kostnadene ved nedetid, f.eks. av produksjonslinjen.

Derfor kan man fristes til å si at bruk av avledere i en installasjon er en slags «forsikring» uten spesifisert utløpsdato.

Vår designer samlet og diskuterte i detalj argumentene for bruk av overspenningsvern i teleinstallasjoner.

Hvorfor bruke overspenningsvern? Vi inviterer deg til å lese: https://ewimar.com/webpage/why-surge-protection-devices-should-be-used.html