Gigabit Ethernet overspenningsvern

01-02-2019

Hyppige henvendelser fra bedrifter som bygger LAN-nettverk har startet vår forskning på enheter som effektivt beskytter enheter som er koblet til Gigabit Ethernet-nettverket, samtidig som det gir sikkerhet for høye overføringsstandarder.

Gigabit Ethernet-nettverk bruker for det meste 100Base-T-standarden, så en 2-veis-overføring som bruker PAM-5-koding med en 125MHz klokkefrekvens. I forhold til 100Mbit (100Base-T) LAN, er klokkefrekvensen ikke mye høyere og gir inntrykk av at det ikke gjør mye forskjell, særlig siden det kan fungere på 5 og 5 kategorikabler.

Ovennevnte forskjell ville ikke ha stor betydning hvis ikke det faktum at i 100Base-T-nettverkene brukes to overføringslinjer (overføring og mottak) og i 1000Base-T-nettverkene er det fire overførings- og mottakslinjer. I det første tilfellet oppstår den digitale interferensen fra Tx-paret til Rx-paret og fra Rx-paret til Tx-paret, mens i det andre tilfellet samhandler hvert overførings- / mottaksparameter med hverandre sender / mottakerpar - det er 12 årsaker av crosstalk som forstyrrer de riktige signalene og forårsaker feil i overføring, og dermed behovet for å gjenta pakker. Jo flere repeterende pakker, jo mindre mengde data overføres (lavere båndbredde) og forsinkelser i LAN-operasjon.

Sammenligning LAN 100Base-T vs 1000Base-T

Som det fremgår av figurene ovenfor, er det 6 ganger flere interfererende signaler i Gigabit Ethernet-nettverket enn i 100Mbit-nettverket. Med tanke på høyere frekvens, større problemer med produksjon av trykte kretser og bruk av høyere kvalitetskontakter, kan det antas at beskyttelse for Gigabit Ethernet-nettverket er 6 ganger vanskeligere enn beskyttelsen for 100Mbit-nettverket.

Arbeidet på enhetene våre varet et og et halvt år og inkluderte mange strukturelle simuleringer, beregninger, tester og valg av aktuelle elektroniske komponenter. Krav til støtstyrke og overføringskvalitet av trykte kretser kan bare trekkes av tre av de mest kjente produsentene. De komparative testene som ble utført med enheter fra andre ledende produsenter, bekreftet at våre produkter viser de beste parametrene, ikke bare for 1000Base-T-gigabit-nettverk, men de er de eneste som passerer tester for 6 kategorier kabler (4 x 250Mhz) og er egnet for 1000Base-Tx-nettverket. Følgende tegninger viser et forkortet testresultat av Ewimar-enheten og en av de konkurrerende produktene deklarert for 6 kablingskategorier. Begge testene ble utført ved hjelp av en tester med det nåværende kalibreringsbeviset, ved direkte å koble beskyttelsen til testerportene.

 

Passet test av overspenningsbeskytter for 6 kategori

SEt forkortet resultat av vår overspenningsbeskyttelsestest

 

Feilet test av overspenningsbeskytter for 6 kategori

Et forkortet resultat av konkurrerende bremsebeskyttelsestest

 

Til tross for den korrekte driften av Gigabit Ethernet-nettverket på kablet 5 og 6, i store nettverk brukes den skjermede kabelen av minst 6 kategorier. Jo større antall LAN-kabler på ett sted, desto større er antallet interferenser som legger til det ustabile LAN-nettverket. Den kvalitative reserve av parametere, gjør det mulig å beskytte installasjonen fra behovet for å modernisere det og til og med erstatte det, sammen med å øke antall enheter som er koblet til nettverket.

Lignende avhengigheter gjelder også tilbehør som brukes til å bygge infrastruktur - RJ-45-kontakter, tilkoblingspaneler, patchcords og beskyttelsesutstyr. En enkelt lavkvalitets overspenningsvern som er koblet til en datamaskin, vil ikke forårsake store overføringsproblemer, men flere datamaskiner ved siden av hverandre sammen med slike beskyttelser kan føre til at transmisjonen senkes. Plassering av produkter av dårlig kvalitet i RACK skap hvor det er flere dusin eller til og med flere hundre tilkoblinger, medfører risiko for å skape mange problemer