Jaký je rozdíl mezi chrániči LAN řady Ewimar?

04-11-2021

Abychom zohlednili různé úrovně rizika, vyvinuli jsme 3 skupiny ochranných zařízení s různou účinností. To umožňuje flexibilní a individuální výběr produktů pro jednotlivá místa instalace při zachování stejných rozměrů a vzhledu.

Uvádíme popis rozdílů mezi řadami ECONOMICAL, PROFESSIONAL a EXTREME a jejich doporučené použití:


ECONOMICAL je soubor ekonomických řešení zaměřených na ochranu zařízení instalovaných pouze uvnitř budovy (s výjimkou průmyslových objektů). Poskytuje účinnou ochranu proti náhlému zvýšení napětí na jednotlivých párech kroucené dvojlinky UTP, jejímž zdrojem je silný pulz elektromagnetického pole doprovázející výboje. Chrání také před elektrostatickými rázy a účinky elektronických paralyzérů.

 

PROFESSIONAL jsou řešení se zvýšenou ochrannou účinností a spouštěním vysoce hodnotných zátěží přímo do země. Vestavěné 2 stupně s oddělovacím zpožďovacím vedením ve formě zvýšených výkonových odporů umožňují eliminovat elektrostatická přepětí a přímé toky velkých rázových proudů. Řada PRO je základní ochranou pro zařízení instalovaná mimo budovy, jako jsou průmyslové IP kamery nebo bezdrátové síťové vysílače. Pečlivě navržené obvody a součástky s nízkou kapacitou mají malý vliv na přenášený signál.

 

EXTREME jsou řešení využívající nejnovější technologie v oblasti přepěťové ochrany. Kromě typických součástek používaných v řadě PRO mají dodatečný stupeň ochrany v podobě superrychlých pojistek MOSFET s automatickým resetem. Toto inovativní řešení velmi účinně chrání před náhlými proudovými impulsy, které vznikají při výbojích a potenciálových rozdílech. Pojistka MOSFET automaticky detekuje nárůst proudu a během 1 µs přeruší chráněný obvod. Po potlačení přepětí ochrannými prvky je spojení okamžitě obnoveno. Řada EXT se doporučuje pro koncová zařízení, zvláště vystavená výbojům, například: průmyslové IP kamery, rádiové mosty, montované na stožáry a střechy budov a v průmyslových zařízeních. Ultra-nízká kapacita obvodu (přibližně 3 pF) jen stěží ovlivňuje velmi vysokofrekvenční signály.


Pro výběr vhodného řešení nabízíme konzultace s naším technickým oddělením. Zveme!

 

+48 22 691 90 65

projekty@ewimar.pl