Atmosférické výboje v letní sezóně

18-08-2021

Vrchol bouřkové sezóny v Polsku připadá na prázdniny. Změna klimatu s sebou přináší bouřky, silné srážky, krupobití a dokonce i tornáda. Právě v létě jsou týdny silné údery blesku, jejichž následky mohou být nebezpečné. Nebuďme k této hrozbě lhostejní, stojí za to předem přemýšlet o správné ochraně elektroniky.

V dnešním příspěvku můžete vidět bleskové výboje registrované specialistou Ewimaru: https://www.youtube.com/watch?v=DWlqtkzxxHk .Meteorologové bijí na poplach, že bouřková období v Polsku budou delší a ničivější. Proto roste význam účinnějších systémů přepěťové ochrany. Stojí za zvážení, co můžeme udělat pro ochranu zařízení před spálením nebo poškozením. Tato situace může být velmi trapná, protože mnohokrát existují situace, kdy se na tento typ opravy nevztahuje žádná záruka.

Co tedy dělat, aby byla elektronika účinně chráněna? Vyplatí se investovat do profesionálních produktů přepěťové ochrany, jako jsou svodiče přepětí. Dostupná řešení jsou představena v naší znalostní databázi, na kterou vás srdečně zveme: Jak správně chránit elektroniku?